Science Café: zelf dokteren met nano

Op donderdag 28 januari presenteert talkshow host Hella Hueck (RTL Toekomstmakers) het Science Café Enschede over zelf dokteren met nano. Nanotechnologie verandert de gezondheidszorg: denk aan snelle bloedtesten, gepersonaliseerde medicijnen en de optie het geslacht van je kind te kunnen kiezen voor de zwangerschap. Elk mens wordt zijn eigen dokter en de mens wordt maakbaar. Alles lijkt te kunnen, maar willen we dat ook? Dit Science Café leidt je langs de mogelijkheden en dilemma’s van deze nieuwe technologie in de gezondheidszorg. En: je kunt deze avond ook zelf een snelle nano-check doen!

Sprekers Science Café Enschede

De sprekers van het Science Café Enschede op 28 januari zijn onder meer:

  • Prof.dr.ing Albert van den Berg, wetenschappelijk directeur van MIRA, bouwt labs-on-chips en werkt aan een pil die darmkanker kan detecteren.
  • Prof.dr.ir. Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek, staat stil bij de ethische dilemma’s die deze technieken oproepen.

De presentatie is in handen van talkshow host Hella Hueck (RTL Toekomstmakers)

Bekijk de uitzending van het Science Café Enschede

Aanmelden en locatie

De toegang is gratis, aanmelden kan via sciencecafe@rtl.nl
Donderdag 28 januari, 20.00-22.00 uur.
Concordia, Oude Markt 15, Enschede.

Dit Science Café wordt georganiseerd in samenwerking met RTL Toekomstmakers en NanoNextNL en volgt op een uitzending van RTL Toekomstmakers over nanotechnologie en gezondheidszorg.